Quality-shine | Car Cleaning Center & Glass Coating Center

- Home - - Detailen - - Aanbod - - Album - - Gastenboek - - Contact - - FAQ - - Webshop -


FAQ.
 
Hier kan u terecht om een antwoord te vinden op alle veel voorkomende vragen. Elke vraag wordt kort maar krachtig uitgelegd. Mocht u nog een vraag hebben aarzel dan niet om contact op te nemen.
 
Wat is het verschil tussen Q-S detailing en een poetsbedrijf?
 
Poetsbedrijven zijn er vaak op gericht auto's snel schoon te krijgen en het liefst zoveel mogelijk auto's per dag. Om kosten te drukken gebruiken ze goedkopere producten met minder werkzame bestandelen welke dus ook de bescherming van uw auto verkorten. Vaak gebruiken ze maskerende producten die krasjes verdoezelen maar na een paar regenbuien zijn ze echt weer terug. Ik reinig en behandel uw auto minutieus, ieder plekje van uw auto komt aan bod om uw auto in klasse staat te houden zonder maskering maar gewoon zoals het hoort.
 
Waarom liggen de prijzen hoger dan bij een poetsbedrijf?
 
Een auto detailen neemt bij een kleine tot middelgrote auto minimaal 12 uur in beslag. Vaak ben ik een hele dag bezig met een auto. Na inspectie van de auto en afhankelijk van de staat en grote maak ik een vaste prijs en reken geen uurtarief. De producten die ik gebruik zijn hoogwaardig en hebben hogere aanschafprijzen. Even snel een auto wassen zit er bij mij niet in.
 
Waarmee kan ik de auto het beste wassen?

Belangrijk bij auto wassen is dat u schoon leidingwater gebruikt en een goede Ph neutraal  autoshampoo. Een goede autoshampoo reinigt de auto namelijk grondig maar laat uw waxlaag intact. Gebruik géén afwasmiddel of huishoudreiniger, want daarmee haalt u ook de wax van de laklaag weg. Spoel voordat u begint eerst het zand en overig vuil zoveel mogelijk weg om krassen te verkomen.
 
Waarom moet vogelpoep zo snel mogelijk worden verwijderd?
 
Vogels eten insecten en zure bessen. De vogelpoep bevat daardoor zuren die de autolak kunnen aantasten. Als u te lang wacht met het verwijderen, zeker in de brandende zon, kan de lak helemaal beschadigen. Overspuiten van dat deel is dan de enige optie. Verwijder daarom altijd onmiddelijk dit soort verontreinigingen! Heeft u een vogelpoep plek maak dan een zakdoekje goed nat en leg dit op de plek. Haal na enkele minuten het doekje weg en veeg de poep weg.
 
Is het zinvol om een coating op mijn auto te laten aanbrengen ?
 
Ja, altijd! De laklaag van de auto krijgt hiermee een hoogglanzend en moeilijk doordringbaar pantser.
Hierdoor is de lak beter bestand tegen schadelijke invloeden van buitenaf, zoals bijvoorbeeld UV-straling, zure regen, modder, strooizout en luchtverontreiniging. De lak wordt spekglad, waardoor vuil minder aan de lak hecht en daardoor makkelijker te reinigen is.
 
Kan ik zelf mijn auto ook zo mooi maken?
 
Met de juiste materialen en een flinke dosis doorzettngvermogen, kun je natuurlijk zelf een heel eind komen. Toch zal het bij en sterk vervuilde auto niet meevallen hetzelfde resultaat te behalen. Door kennis en ervaring in dit vak kan ik van elke auto echt weer iets moois maken. Als u niet weet waar u aan begint doe het dan niet voordat u schade aan de auto toebrengt en hierdoor niet aan hoge reparatiekosten ontkomt.
 
Komen swirls (krasjes) terug?
 
Als u de auto niet door de wasstraat laat wassen en u gebruikt de juiste materialen en producten om hem met de hand te reinigen dan is de kans klein dat swirls terug komen. Ik leg u graag uit hoe u de juiste was en droogtechniek moet toepassen.
 
Ik heb een splinternieuwe auto, heeft het nut om deze te laten behandelen?
 
Als een garage auto's aflevert is het vaak meer regel dan uitzondering dat dit niet goed gedaan wordt. Soms staan de verkopers of monteurs zelf de auto te wassen of te polijsten zonder ervaring wat lakdefecten en waskrassen kan veroorzaken. Maar al te vaak gaat de nieuwe auto door de wasstraat. Nieuwe auto's kosten een hoop geld en verdienen de juiste behandeling. Ik zorg dat uw nieuwe auto de juiste behandeling krijgt om hem langer nieuw te houden en te beschermen tegen weersinvloeden. Als vanaf dag één uw auto goed behandeld is zal het onderhoud een fluitje van een cent zijn. Het is ook belangrijk de lak 2 maal per jaar goed te voeden. Een auto kost vaak heel wat geld in verhouding met goed onderhoud kost dan een detailbeurt niet veel.
 Cookies helpen ons onze services te leveren. Door onze services te gebruiken, geeft u aan akkoord te gaan met ons gebruik van cookies. OK